Handleiding voor het aansluiten van een bonnenprinter op een Recras-Kassa

Het is mogelijk om een bonnenprinter aan te sluiten op de kassa van Recras. Hiervoor is de juiste bonnenprinter nodig en moeten een aantal stappen worden doorlopen.

Soort printer

Recras werkt goed samen met bonnenprinters die aangestuurd kunnen worden als “normale printer” vanaf je computer of tablet. Ben je in staat om een PDF-bestand te printen op je bonnenprinter? Dan is deze vrijwel zeker geschikt. Voor ontwikkeling maken wij zelf gebruik van een EPSON TM-T20II. Deze kan worden aangesloten via USB of over het netwerk. Ook is het mogelijk om een kassalade op de printer aan te sluiten. Hiervoor stellen wij de volgende printerinstellingen voor:

 • Paper Reduction Bottom margin.
 • Paper Source Document [Feed, Cut].
 • Cash Drawer Open before printing.

Bonnenprinter laten werken in Recras

 1. Zorg eerst dat je bonnenprinter werkt vanaf het apparaat dat je voor de kassa wilt gaan gebruiken én dat je een PDF kunt printen.
 2. Stel je bonnenprinter in zodat deze automatisch het papier afsnijdt en zodat de witruimte aan de onderkant niet geprint wordt.
 3. Maak in Recras een PDF-template voor je bon (“Beheer -> PDF-templates -> Nieuw“). Je kunt deze baseren op ons standaard sjabloon: (“Invoegen -> Sjabloon -> Kassabon“).
 4. Stel deze PDF in als kassabon-PDF. Dit doe je via je bedrijfsgegevens (“Beheer -> Bedrijfsgegevens aanpassen -> Bedrijfsnaam -> Financieel -> PDF-template voor kassabonnen“).
 5. Start je browser op met een optie om zonder bevestiging te printen. Voor Chrome is dit bijvoorbeeld: –kiosk-printing.
  Let op: zorg ervoor dat je Chrome volledig is afgesloten voordat je dit start, het is belangrijk om te weten dat met kiosk printing de voorbeeldbon uit de kassa ook direct wordt geprint.
 6. Op een Mac kun je Chrome bijvoorbeeld starten via het volgende commando: open -a “Google Chrome” –args –kiosk-printhttps://demo.recras.nl.
 7. Onder Windows kun je naar de eigenschappen van Chrome door het juiste icoontje te selecteren en vervolgens op Alt + Enter te drukken óf via de rechtermuisknopfunctie – Eigenschappen.
  Vervolgens kun je bij het veld “Doel” (Engels: “Target”) de tekst –kiosk-printing toevoegen:
 8. N.B.: Krijg je de bonnenprinter na het volgen van onze handleiding toch niet aan de praat? Neem dan contact op met de IT-adviseur van jouw bedrijf.