Mplus Kassa

Koppel Recras aan Mplus Kassa

Mplus en Recras

Onder het ledenbestand van Recras zitten een groot aantal bedrijven die naast de groepsactiviteiten die ze verzorgen ook horeca verzorgen op een terras. Een deel van deze leden kan prima uit de voeten met de kassa van Recras, maar een deel heeft een geavanceerder kassasysteem waarbij ook aan de tafel een bestelling kan worden opgenomen die vervolgens aan de bar klaargemaakt kan worden en kan worden uitgeserveerd.

Door de koppelbaarheid van Mpluskassa heeft Recras samen met Mplus een koppeling gerealiseerd, uiteraard zijn er ook andere kassasystemen voor de horeca, maar deze hebben geen koppeling met Recras.

 

Waarom een los kassasysteem?

Waarom Mplus of een ander kassasysteem gebruiken in plaats van de Recras-kassa? Mocht je als Recraslid ervoor kiezen om met een Mplus-kassa te gaan werken dan is het belangrijk je hierin goed te verdiepen. De volgende zaken kan Mplus wat Recras niet kan:

 • Handheld voor op het terras. Bij de bar en in de keuken komen de terrasbestellingen meteen binnen.
 • Mplus bezit een keukenmanagementscherm. De koks kunnen dat zo instellen dat 4 verschillende gerechten exact gelijk klaar zijn.
 • Pinapparaten kunnen gekoppeld worden aan de kassa.
 • De rekening kan gesplitst worden.
 • Er kan een tafelindeling worden ingevoerd, waarbij klanten op een tafelnummer worden gezet.
 • Bandje waarmee medewerker inlogt.
 • Uitgebreide menu-structuren (Bijvoorbeeld een 3-gangen diner waarbij gekozen kan worden uit 4 voorgerechten, 4 hoofd- en 4 nagerechten bijvoorbeeld

Kortom Mplus is een echte horecakassa en heeft veel geavanceerde features.

 

Voordelen van de Recras-kassa

Recras is een echte activiteitenkassa vooral bedoeld voor grote groepen. Recras kan de volgende zaken die Mplus niet kan:

 • Rekening houden met beschikbaarheid op basis van materiaal & locatie.
 • Activiteiten inplannen op een bepaalde tijd.

 

Waarom een koppeling?

Voor bedrijven die zowel met Recras als Mplus werken kan het handig zijn om een koppeling te hebben tussen beide systemen. Er zijn bedrijven die deze systemen moeiteloos los naast elkaar draaien, maar er zijn ook bedrijven die een volledige boeking graag vanuit Recras willen factureren. Alle hapjes en drankjes die op de dag zelf in Mplus worden aangeslagen kunnen aan het einde van de dag in 1 druk op de knop naar de juiste boeking in Recras worden verhuist. Vanuit Recras wordt kan tot slot in 1 druk op de knop de volledige factuur verstuurd worden.

 

Wat doet de koppeling?

In 1 handeling drankjes die in Mplus zijn aangeslagen bij de juiste klant / boeking in Recras zetten, zodat de uiteindelijke factuur met 1 druk op de knop vanuit Recras verzonden kan worden.

 

Zaken die je moet weten voordat je de koppeling gaat gebruiken

Wat doet de koppeling niet?

 • Klanten in Mplus aanmaken die al in Recras staan.
 • Boekingen vanuit Recras in Mplus zetten; het wordt dan financieel heel onduidelijk en onoverzichtelijk in welk systeem een klant heeft afgerekend.

 

Uitbreiding van de koppeling door Up Events

Recraslid Up Events uit Amsterdam heeft met een externe partij een uitbreiding gebouwd op de Recras-Mplus koppeling. De reden daarvan is dat Up Events alle statistieken en alle financiële gegevens ui Recras wil kunnen halen. Neem gerust contact met Up Events op om te informeren over de voordelen van deze integratie. Zie hier in het kort hoe de integratie werkt.

 

Basisprincipes voor Recrasleden

Er zijn een aantal zaken erg belangrijk om duidelijk te hebben. Als hier niet aan kan worden voldaan heeft het geen zin om een koppeling tot stand te brengen. Er kunnen dan namelijk openstaande facturen ‘verdwijnen’ of juist ‘dubbel’ worden ingevoerd, waardoor de kans bestaat dat de administratie chaotisch en onoverzichtelijk wordt.

Zorg dat je alle financiële flows (geldstromen) hebt beschreven. Zoals wie factureren we vooraf, wie achteraf, wanneer moet er betaald zijn en waar registreren we welke betaling. etc etc. Zorg dat zaken die vanuit Recras zijn gefactureerd ook vooraf (of achteraf) in Recras worden betaald. Het is niet mogelijk (en ook niet wenselijk) dat een in Recras openstaande factuur wordt betaald in Mplus.

Behoud de flow dat gasten moeten worden ontvangen in Recras (vanuit de Recras-kassa kan dat met 1 druk op de knop), zet ze daar op Gaande, pas dan kun je extra eten en drankjes vanuit Mplus terugschrijven naar de klant.

Er moet een keus worden gemaakt of de activiteiten (producten met een tijdsduur) van extra personen in Recras worden aangeslagen of in Mplus. Dit moet duidelijk in de financiële flow worden beschreven.

 • Voordeel om te kiezen voor Mplus: De gasten kunnen dit direct afrekenen in Mplus.
 • Voordeel om te kiezen voor Recras: De beschikbaarheid blijft precies kloppen. Het is dan wel belangrijk dat die ook in Recras wordt afgerekend.

Een tussenweg kan zijn, om in Recras een ‘Gratis’ product aan te maken. Zodat die wel in Recras wordt geregistreerd maar vervolgens in Mplus ook nog eens wordt aangeslagen zodat die daar afgerekend kan worden.

 

De Mplus-koppeling instellen

Bij het instellen van de koppeling moeten de volgende zaken worden gedaan:

 • In Recras: Genereren van een juiste link die vervolgens in Mplus moet worden toegevoegd om de koppeling te activeren. Ga hiervoor in Recras naar het gedeelte ‘Koppelingen’ onder ‘Beheer’.
 • In Mplus: instellen van de koppeling; klik hier voor de documentatie daarvan.

Het begint met een boeking

Het Recras systeem is gebouwd voor alle soorten recreatiebedrijven. Klein en groot. Of je nu 3 kano’s verhuurt of complexe arrangementen aanbiedt, met Recras automatiseer je jouw boekproces en de organisatie eromheen.