Rondleiding tegoedbonnen en kortingscodes

Rondleiding tegoedbonnen en kortingscodes

Werk je met tegoedbonnen of kortingscodes, dan kun je op deze pagina bekijken wat je daar rondom Recras mee kunt doen.

Tegoedbonnen

Tegoedbonnen kunnen gebruikt worden door klanten om ‘gratis’ een product te boeken. Een klant die in het bezit is van een tegoedbon kan deze gebruiken als betaalmiddel, zowel bij het online boeken als in de kassa. Tegoedbonnen kun je verkopen aan de kassa maar je kunt ze ook online verkopen.

Tegoedbonnen worden over het algemeen in onderstaande situaties gebruikt:

  1. Cadeaubon – geef bijvoorbeeld iemand een uur bowlen cadeau!
  2. Coulance – Het komt regelmatig voor dat een klant door omstandigheden met minder personen komt opdagen dan ze hadden geboekt, in zo’n situatie kun je ze een tegoedbon geven in plaats van het geld terug geven.
  3. Strippenkaart – Voor klanten die regelmatig dezelfde activiteit boeken zoals waterskiën, klimmen of het huren van een vergaderzaal, kan een tegoedbon worden gemaakt in de vorm van een strippenkaart. Recras houdt bij hoe vaak er geboekt is en hoeveel ‘strippen’ er nog over zijn.
  4. Bij annuleren wegens omstandigheden – Indien jij om een reden klanten moet afzeggen omdat vanwege een storm de activiteit niet door kan gaan dan kun je een tegoedbon opsturen. De klant kan dan op een later moment weer ‘gratis’  boeken.
  5. Samenwerkingspartners – Er zijn diverse lokale supermarkten of loterijen die acties verzorgen. Indien je samenwerkt met een dergelijke partij dan kun je ineens een bulk aan tegoedcodes genereren zodat de samenwerkingspartner deze kan verstrekken.

Kortingscodes

Kortingscodes geven een bepaalde korting over de hele boeking. Kortingscodes worden over het algemeen gebruikt voor kortings- of reclame-acties. Een kortingscode kan door klanten verzilverd worden bij het online boeken en door personeel in de kassa. Het kan een mooie manier zijn om in een laagseizoen extra aandacht en bezoekers te trekken.

Kortingscodes werken vrij eenvoudig, het enige wat je hoeft in te voeren is:

  • De zelfbedachte kortingscode.
  • De periode waarin de korting geldig is.
  • Het kortingspercentage.
  • De arrangementen waar deze korting op geldt.

Zelf proberen in de demo?

Je kunt inloggen in onze demo-omgeving om zelf te kijken hoe het werkt, hiervoor heb je de inloggegevens voor onze demo nodig. Via de rondleiding overzichtspagina kun je de inloggegevens voor onze demo aanvragen.

Kortingscodes

Meer informatie

Over de tegoedbonnen hebben we bij de lancering een webinar gegeven. Deze kun je hier terugkijken.

Geïnteresseerd in ons systeem?

Ben je geïnteresseerd in ons reserveringssysteem of wil je graag weten wat Recras voor jou kan betekenen? Laat het ons weten!