De Recras filosofie

Rust en overzicht in je recreatiebedrijf.

De Recras filosofie

Werken bij een recreatiebedrijf is fantastisch: je krijgt er de kans om mensen een onvergetelijke dag te bezorgen door middel van unieke activiteiten op prachtige locaties. Om zoveel mogelijk mensen zo’n bijzonder uitje aan te kunnen bieden is er behoorlijk wat administratief werk nodig. Zo moet er onder andere worden bijgehouden welke bezoekers op welk moment langskomen, wie ze begeleidt, of er al is betaald en wat er nog in huis moet worden gehaald om er een groot feest van te maken.

Recras is ontworpen om recreatieondernemers en werknemers weer te laten genieten van hun unieke recreatiebedrijf. Dat doen we door bedrijfsprocessen zoveel mogelijk te automatiseren. Het genereren van online boekingen, het informeren van leveranciers en het versturen van automatische mails aan klanten en personeel zijn hier goede voorbeelden van. Natuurlijk kan niet alles geautomatiseerd worden en blijven menselijke handelingen nodig om je recreatiebedrijf te laten functioneren. Ook in die gevallen helpt Recras je om de administratie zo eenvoudig mogelijk bij te houden, door automatische meldingen in een proactieve, ondersteunende rol.

Het resultaat? Minder administratief werk, minder zorgen en meer plezier van jouw bedrijf. Recras regelt het voor je.

Het ontstaan van Recras

In 2003 richtten Harrie Kerssies en Marthijn Wolting ‘Taribush’ op, een recreatiebedrijf in de provincie Drenthe gericht op het organiseren van allerhande familie- en bedrijfsuitjes. Tijdens de eerste jaren van Taribush waren beide eigenaren nog druk bezig met hun eigen fulltime banen en dat maakte het enorm lastig om telkens de administratie op orde te krijgen. Er was behoefte aan een systeem dat kon bijhouden op welke momenten een accommodatie verhuurd was en aan wie.

In 2006 ontmoetten zij Tijmen Klein. Hij had in de jaren ervoor zijn eigen programmeerbedrijf ‘Klein Informatica’ opgericht en besloot de uitdaging om Harrie en Marthijn van hun administratieve rompslomp af te helpen met beide handen aan te grijpen. De mannen van Taribush gaven in de daaropvolgende jaren hun wensen voor het administratiesysteem door en Tijmen verwerkte deze in een eerste webbased versie.

Toen in 2010 een andere recreatieondernemer bij toeval zag van wat voor systeem Taribush gebruik maakte voor het bijhouden van alle reserveringen, bulderde hij: “Dat wil ik ook!”. Harrie, Marthijn en Tijmen staken vervolgens de koppen bij elkaar en lanceerden Recras: een administratie- en reserveringssysteem voor de recreatiebranche, ontwikkeld door een unieke combinatie van recreatieondernemers en programmeurs.

Succesverhalen

Het begint met een boeking

Het Recras systeem is gebouwd voor alle soorten recreatiebedrijven. Klein en groot. Of je nu 3 kano’s verhuurt of complexe arrangementen aanbiedt, met Recras automatiseer je jouw boekproces en de organisatie eromheen.