Rondleiding door de personeelsplanning van Recras

De personeelsplanning

Je kunt de personeelsplanning volledig doen in Recras. Personeelsleden kunnen inloggen en zien precies de taken die ze moeten uitvoeren. Uitgebreid overleg is daarom niet nodig en iedereen weet precies wat men moet doen.

Onze visie op personeel

De manier hoe personeel en de personeelsplanning in Recras is verweven is gebaseerd op de volgende kijk die we op personeel hebben:

 • Verantwoordelijkheid zoveel mogelijk bij het personeel neerleggen. Recras neemt een stukje van het personeelsmanagement over.
 • Stimuleren van zelfstandigheid van het personeel.
 • Recras moet ervoor kunnen zorgen dat er altijd voldoende personeel is. Dat geeft veel rust.

De personeelsplanning

Voor de personeelsplanning heeft Recras een overzichtelijke planning. Hierin staan:

 • Boekingen waarop personeel moet worden ingepland.
 • Locaties waarop personeel moet worden ingepland.
 • Losse diensten
 • Personeelsleden

Door goed gebruik te maken van de filters heb je altijd een overzichtelijke personeelsplanning, zelfs als er meer dan 100 personeelsleden bij jouw bedrijf werken.

Screenshot van de personeelsplanning

Het maken van de planning

In Recras kun je handmatig je reguliere planning toevoegen. Heb je bijvoorbeeld altijd iemand op de horeca staan en iemand op de ontvangst van de gasten dan kun je deze diensten structureel in Recras zetten. Daarnaast kan Recras automatisch diensten genereren gebaseerd op het aantal bezoekers dat reeds geboekt heeft. Met name bij groepsboekingen werkt dit perfect. Recras geeft dan precies aan hoeveel personeel er nodig is, je hoeft dan nooit bang te zijn dat je te veel of te weinig personeel hebt ingepland.

Automatische diensten worden door Recras gegenereerd op basis van kwalificaties. Kwalificaties bepalen de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Voorbeelden van kwalificaties zijn:

 • Begeleider
 • Instructeur
 • Horeca medewerker

In Recras kun je aangeven hoeveel medewerkers van welke kwalificatie nodig zijn per aantal bezoekers. Op deze manier zul je altijd voldoende en en het juiste personeel op de diensten inplannen.

Screenshot van personeelskwalificatie-overzicht

Handigheidjes voor personeel

Je kunt personeel in Recras laten inloggen, daarbij zien ze uitsluitend zaken die voor hun relevant zijn. Hiervoor kun je vele verschillende gebruikersrollen in Recras aanmaken. Personeel kan dan onder andere de volgende zaken doen en zien:

 • Beschikbaarheid doorgeven.
 • De juiste werkinstructie zien (altijd up to date)
 • Zelf uren registreren

Beschikbaarheid doorgeven

Personeel kan in Recras eenvoudig zijn of haar beschikbaarheid doorgeven. Dit maakt het voor de personeelsplanner een stuk eenvoudiger om beschikbaar personeel te vinden.

Personeel kan zelf eenvoudig aangeven wanneer ze beschikbaar zijn

De juiste werkinstructie

Per product in Recras kun je aangeven waar personeel aan moet denken. Dit zorgt ervoor dat al het personeel op een eenduidige manier instructie zal geven. Waardoor de kwaliteit van je organisatie zal toenemen, zonder dat je daar extra werk van hebt. Voorbeelden van zaken die in een personeelsinstructie terug kunnen komen:

 • Wat moet personeel in de voorbereiding klaarzetten.
 • Een link naar de website, zodat personeel weet wat een klant heeft geboekt.
 • Wat mag absoluut niet vergeten worden bij de uitleg, ook in verband met veiligheid.
 • Hoe deel je eventueel de groepjes in.

Goede personeelsinstructies dragen bij aan zelfstandig personeel en personeel dat zich verantwoordelijk voelt. De avond voordat personeel gaat werken kunnen ze zich op deze manier alvast inlezen in de dienst die ze de volgende dag gaan draaien.

Ook kun je een personeelslid rechten geven om alle correspondentie te lezen die je met de klant hebt gehad en wat de naam is van de klant. Op die manier is een personeelslid nog beter voorbereid en snapt die precies waarom welke afspraken met de klant zijn gemaakt. Helemaal bij maatwerkprogramma’s zorgt dit ervoor dat personeel zeer zelfstandig kan opereren.

Zelf uren registreren

In Recras kun je je personeel zelf de uren laten registreren. Met name bij personeel waarvan de eindtijd van de dienst kan fluctueren is het verstandig deze verantwoordelijkheid neer te leggen bij het personeel zelf. Dit scheelt een hoop administratieve rompslomp.

Complete overzichten

Vanuit Recras kun je snel de juiste overzichten uitdraaien. Bijvoorbeeld voor het doorgeven van de gewerkte uren van de afgelopen maand kun je snel naar het maandoverzicht met de totale uren per medewerker.

Zelf proberen in de demo?

Je kunt inloggen in onze demo-omgeving om zelf te kijken hoe het werkt, hiervoor heb je de inloggegevens voor onze demo nodig. Via de rondleiding overzichtspagina kun je de inloggegevens voor onze demo aanvragen.

De personeelsplanning uitgebreid doen is wat lastiger, maar je kunt in de demo de volgende zaken al eens bekijken:

Aanvullende informatie

Mocht je Recras al een klein beetje kennen en je hebt de webinar over de personeelsplanning nog niet gezien, dan adviseren we je om deze ook nog eens te bekijken. Hier komen alle facetten van de personeelsplanning aan bod.

Geïnteresseerd in ons systeem?

Ben je geïnteresseerd in ons reserveringssysteem of wil je graag weten wat Recras voor jou kan betekenen? Laat het ons weten!