Website-integratie

Recras integreren met een website

Recras kan op meerdere manieren worden geïntegreerd met je eigen website. Op deze pagina wordt het een en ander uitgelegd. Deze informatie is zowel geschikt voor Recras-leden als websitebouwers.

De volgende zaken vanuit Recras kunnen worden geïntegreerd met een website:

 • Boekprocessen
 • Online boeken van een arrangement
 • Contactformulieren
 • Verkoop van tegoedbonnen
 • Beschikbaarheid van een arrangement
 • Presentatie van arrangementen
 • Presentatie van producten
 • Presentatie van tegoedbonnen

Er zijn verschillende manieren en niveau’s van integratie mogelijk.

Hoe kan Recras worden geïntegreerd?

Er zijn verschillende manieren om deze onderdelen met je website te integreren. De manieren worden hieronder kort toegelicht aan de hand van een voorbeeld. De volgorde geeft de populariteit van iedere methode onder onze gebruikers weer.

 1. WordPress-plugin
 2. iframe
 3. Link naar Recraspagina
 4. Maatwerk integratie

 

Wat integreren? WordPress-plugin iframe/link Maatwerk integratie
Boekprocessen (online boekingsflow)
Arrangement boeken
Contactformulieren
Verkoop tegoedbonnen
Beschikbaarheid arrangement
Presentatie van arrangement
Presentatie van product
Presentatie van tegoedbon

1. Integratie via de WordPress-plugin

De meeste websites zijn gemaakt in WordPress en om die reden heeft Recras een Recras-WordPress plugin gemaakt. Via deze plugin is Recras eenvoudig te koppelen/integreren met een WordPress-website. De integratie is dan in de opmaak van de website.

voorbeeldintegratie WordPress-plugin

2. Integreren middels een iframe

Je kunt er ook voor kiezen om een iframe op je website te plaatsen. Hiermee kun je contactformulieren en online te boeken arrangementen op je website weergeven. Wil je het iframe zo goed mogelijk integreren met je website? Bekijk dan nog de volgende pagina’s met aanvullende informatie:

3. Een link naar online boeken of een contactformulier

Door een link te plaatsen naar een externe pagina kun je contactformulieren en online te boeken arrangementen op een losse Recras-pagina in de standaardweergave aan klanten aanbieden. Je vindt de link in Recras onder het tabblad Online boeking van een arrangement. Indien je eigen CSS toevoegt kan dit er al heel mooi en overzichtelijk uitzien. Zie de volgende pagina voor aanvullende informatie over CSS:

4. Maatwerk integratie bouwen middels API of library

We hebben een integratie-library ontwikkeld waar websitebouwers op kunnen voortbouwen. Deze library wordt ook gebruikt door de WordPress-plugin.

Wil je uitgebreidere mogelijkheden, of een andere volgorde voor online boeken? Dan kun je met behulp van een goede websitebouwer een maatwerk-integratie bouwen. Hiermee is het mogelijk om af te wijken van de vaste patronen die in de standaard Recras online-boekingen-module gebruikt worden.

Belangrijk is dat je precies weet hoe het volgens jou zou moeten werken. Daarom zou het – voordat je naar een websitebouwer gaat – handig zijn als je hierover een duidelijk beeld hebt. Het is verstandig om vooraf bij Recras te verifiëren of daartegen technische bezwaren zijn.

Het is essentieel dat de websitebouwer verstand heeft van API’s en over genoeg programmeerkennis beschikt. Via onze API is het mogelijk om alle genoemde onderdelen tot in de puntjes verzorgd met je website te integreren. Lees hier onze API-documentatie

voorbeeldintegratie API

Wie kan mij helpen bij de integratie?

Met de hulp van handleidingen, voorbeelden en tips op deze pagina zijn recreatieondernemers, die ervaring hebben met WordPress, in staat om Recras succesvol via onze WordPress-plugin te integreren op hun website. Ook in Recras zelfs staat de nodige informatie. Er zijn echter meer manieren om Recras-onderdelen met je website te integreren. Laat je dit liever door een externe partij doen, wil je gebruik maken van een ander type integratie of heb je technische hulp nodig bijvoorbeeld bij de vormgeving van boekingsvoorstellen? Dan kunnen onderstaande partijen je ongetwijfeld helpen. Door de jaren heen zijn we in aanraking gekomen met veel uiteenlopende bedrijven en we hebben met de volgende organisaties tot nog toe uitstekende ervaringen:

WordPress-integratie

API-integratie