Website integratie

Recras integreren met een website

Recras kan op meerdere manieren worden geïntegreerd met je eigen website. Op deze pagina wordt het een en ander uitgelegd. Deze informatie is zowel geschikt voor Recreatieondernemers als websitebouwers.

De volgende zaken vanuit Recras kunnen worden geïntegreerd met een website:

 • Contactformulier
 • Arrangementen
 • Producten
 • Prijzen
 • Beschikbaarheid
 • Online boeken (en betalen via Mollie)
 • Verkoop van tegoedbonnen
 • Informatie van een tegoedbon

Er zijn verschillende manieren en niveau’s van integratie mogelijk.

Hoe kan Recras worden geïntegreerd?

Er zijn vier verschillende manieren om deze onderdelen met je website te integreren. De manieren worden hieronder kort toegelicht aan de hand van een voorbeeld. De volgorde geeft de populariteit van iedere methode onder onze gebruikers weer.

 1. WordPress-plugin
 2. iframe
 3. Link naar Recraspagina
 4. Maatwerk integratie via API

1. Integratie via de WordPress-plugin

WordPress is een softwareprogramma voor het maken van websites, blogs en applicaties. Via onze eigen Recras WordPress Plugin kun je zo eenvoudig Recras aan je WordPress-website koppelen. Geïntegreerde onderdelen kunnen zo in de opmaak van je eigen website worden getoond. In onze Handleiding voor de integratie van Recras via de WordPress Plugin wordt stapsgewijs uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat. Een voorbeeld van de integratie van een arrangement en bijbehorend contactformulier via WordPress van een van onze leden geeft een concreter beeld van de mogelijkheden:

voorbeeldintegratie WordPress-plugin

 

2. Integreren middels een iframe

Je kunt er ook voor kiezen om een iframe op je website te plaatsen. Hiermee kun je contactformulieren en online te boeken arrangementen op je website weergeven. Bovendien kun je hier het iframe automatisch de juiste hoogte meegeven en kun je er gebruikmaken van je eigen huisstijl.

3. Een link naar de externe boekingspagina

Door een link te plaatsen naar een externe pagina kun je contactformulieren en online te boeken arrangementen op een losse Recras-pagina in de standaardweergave aan klanten aanbieden. Je vindt de link in Recras onder het tabblad Online boeking van een arrangement. Indien je eigen CSS toevoegt kan dit er al heel mooi en overzichtelijk uitzien.

4. Maatwerk integratie bouwen middels API

Via onze eigen API is het mogelijk om alle genoemde onderdelen tot in de puntjes verzorgd met je website te integreren. Hiervoor is een vaardige websitebouwer nodig, die over veel programmeerkennis beschikt.

 

voorbeeldintegratie API

 

Cascading Style Sheets (CSS)

Het gebruik van eigen CSS op de website maakt het onder andere mogelijk om de beschikbaarbaarheidskalender binnen het online boekingsproces vorm te geven in de stijl van je website. Na het maken van zo’n bestand kan deze worden ingevoerd in Recras via Beheer → Overig → Overige instellingen → Eigen CSS.

In de eigen CSS kun je aangeven hoe teksten, tabellen, etc. moeten worden opgemaakt. Met behulp van onze handleiding en de nodige basiskennis op dit gebied, kun je de weergave van de integratie volledig zelf bepalen.

Wie kan mij helpen bij de integratie?

Met de hulp van handleidingen, voorbeelden en tips op deze pagina zijn recreatieondernemers, die ervaring hebben met WordPress, in staat om Recras succesvol via onze WordPress-plugin te integreren op hun website. Ook in Recras zelfs staat de nodige informatie. Er zijn echter meer manieren om Recras-onderdelen met je website te integreren. Laat je dit liever door een externe partij doen, wil je gebruik maken van een ander type integratie of heb je technische hulp nodig bijvoorbeeld bij de vormgeving van boekingsvoorstellen? Dan kunnen onderstaande partijen je ongetwijfeld helpen. Door de jaren heen zijn we in aanraking gekomen met veel uiteenlopende bedrijven en we hebben met de volgende organisaties tot nog toe uitstekende ervaringen:

WordPress-integratie

API-integratie

Vormgeving PDF-templates (CSS)