Integratie

Integratie


Alles wat je moet weten over de integratie van Recras

Voor de integratie van zo’n uitgebreid softwareprogramma is natuurlijk een gebruiksaanwijzing nodig. Op deze pagina geven we eerst belangrijke integratie informatie voor recreatieondernemers. Daarna volgt een technische uitleg voor ontwikkelaars over de integratiemogelijkheden van Recras.

Informatie voor Recreatieondernemers


Wat kan er worden geïntegreerd?

Niet alleen het online boeken (en betalen) kan vanuit Recras met je website worden geïntegreerd. Ook de contactformulieren, producten (lees: activiteiten), arrangementen, prijzen, beschikbaarheden en tegoedbonnen kunnen op je website worden getoond.

Daarnaast kun je jullie Telefoonboek integreren, is er de mogelijk voor het Bijhouden van conversies via Google Analytics en kun je een Bonnenprinter aansluiten op je Recras-Kassa.


Wie kan mij helpen bij de integratie?

Met de hulp van handleidingen, voorbeelden en tips op deze pagina zijn recreatieondernemers, die ervaring hebben met WordPress, in staat om Recras succesvol via onze WordPress-plugin te integreren op hun website. Er zijn echter meer manieren om Recras-onderdelen met je website te integreren. Laat je dit liever door een externe partij doen, wil je gebruik maken van een ander type integratie of heb je technische hulp nodig bijvoorbeeld bij de vormgeving van boekingsvoorstellen? Dan kunnen onderstaande partijen je ongetwijfeld helpen. Door de jaren heen zijn we in aanraking gekomen met veel uiteenlopende bedrijven en systemen en we hebben met de volgende organisaties tot nog toe uitstekende ervaringen:

WordPress-integratie API-integratie Vormgeving PDF-templates (CSS)
Bloei media RAADHUIS Exigent
IMAGO Social Brothers RAADHUIS
Exigent IMAGO Social Brothers
IMAGO
trendwerk

 

Informatie voor Ontwikkelaars


Wat kan er worden geïntegreerd?

De volgende Recras-onderdelen zijn te integreren met je website:

 • Online boeken en betalen
 • Contactformulieren
 • Producten (lees: Activiteiten)
 • Arrangementen
 • Prijzen
 • Beschikbaarheden
 • Tegoedbonnenverkoop


Hoe kan dit worden geïntegreerd?

Er zijn vier verschillende manieren om deze onderdelen met je website te integreren. De manieren worden hieronder kort toegelicht aan de hand van een voorbeeld. De volgorde geeft de populariteit van iedere methode onder onze gebruikers weer.

 1. De WordPress-plugin | Meest gekozen
  WordPress is een softwareprogramma voor het maken van websites, blogs en applicaties. Via onze eigen Recras WordPress Plugin kun je zo eenvoudig Recras aan je WordPress-website koppelen. Geïntegreerde onderdelen kunnen zo in de opmaak van je eigen website worden getoond. In onze Handleiding voor de integratie van Recras via de WordPress Plugin wordt stapsgewijs uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat. Een voorbeeld van de integratie van een arrangement en bijbehorend contactformulier via WordPress van een van onze leden geeft een concreter beeld van de mogelijkheden:

  voorbeeldintegratie WordPress-plugin

   

 2. iframe
  Je kunt er ook voor kiezen om een iframe op je website te plaatsen. Hiermee kun je contactformulieren en online te boeken arrangementen op je website weergeven. Bovendien kun je hier het iframe automatisch de juiste hoogte meegeven en kun je er gebruikmaken van je eigen huisstijl.

  voorbeeldintegratie iframe

   

 3. Een link naar de externe boekingspagina
  Door een link te plaatsen naar een externe pagina kun je contactformulieren en online te boeken arrangementen op een losse Recras-pagina in de standaardweergave aan klanten aanbieden. Je vindt de link in Recras onder het tabblad Online boeking van een arrangement.

  voorbeeldintegratie externe boekingspagina

   

 4. API | Minst gekozen
  Via onze eigen API is het mogelijk om alle genoemde onderdelen tot in de puntjes verzorgd met je website te integreren. Hiervoor is een vaardige websitebouwer nodig, die over veel programmeerkennis beschikt.

  voorbeeldintegratie API


Cascading Style Sheets (CSS)

Het gebruik van eigen CSS-bestanden op de website maakt het onder andere mogelijk om de beschikbaarbaarheidskalender binnen het online boekingsproces vorm te geven in de stijl van je website. Na het maken van zo’n bestand kan deze worden ingevoerd in Recras via Beheer → Overig → Overige instellingen → Eigen CSS.
Als het volledig aanpassen van de CSS teveel werk is, maar je wel wilt dat iframes beter geïntegreerd worden, kun je de volgende regel in je CSS plaatsen:

body { background: transparent; }

In een CSS-bestand voor PDF-templates kun je aangeven hoe teksten en tabellen moeten worden opgemaakt. Met behulp van onze handleiding en de nodige basiskennis op dit gebied, kun je de weergave van PDF-templates volledig zelf bepalen.